Welkom in mijn wereld deel 2
Vandaag is het Koninginnedag, maar daar doen ze hier niet aan. Ik heb mijn allermooiste (en enige) oranje shirt aangetrokken, maar daar blijft het wel bij… Vanmorgen kreeg ik post uit Nederland en ik citeer: “ik vind het jammer en stom dat je in Engeland bent”. Aldus mijn 7-jarige nichtje. Ze zal nog even geduld moeten hebben tot ik terug ben, want gelukkig heb ik het hier prima naar mn zin. Een update van de laatste tijd.
De laatste keer dat ik een verhaal schreef, was op de morgen dat mn ouders kwamen. Nou, het was heerlijk om ze hier te hebben. Als je elkaar zowat 2,5 maand niet gezien hebt, is het toch wel lekker om met je ouders te kunnen knuffelen ;-) Mijn moeder had een Nederlands overlevingspakketje meegenomen, met dropjes en andere lekkere dingen. Ze hadden een kamer in een Guest house van de universiteit geboekt en dat zag er allemaal prima uit. Aangezien er verder niemand in dat huis was, en hun huis natuurlijk veel groter was dan mijn kamer, heb ik de avonden daar doorgebracht. Op vrijdag stond Hull op het programma, ze zijn met me meegeweest naar de rechtbank. Natuurlijk een hele belevenis met al die pruiken enzo, maar ik vind dat ze in Nederland ook wel een keer mee moeten… Vervolgens hebben we Hull verkend aan de hand van de Fish Trail (die mij al bekend was). Deze keer hebben we wel alle vissen opgespoord, op twee na waar de straat opengebroken was. Onderweg zijn we nog wat gratis musea ingedoken (prima uitvinding, mag in NL ook wel wat vaker), waaronder het Streetlife&Transport museum waar ik nog niet geweest was. Dat was erg leuk, zie de foto’s. Zaterdags zijn we naar York gegaan, maar eerst gingen we langs Beverley, waar mijn vader zo’n 30 jaar geleden is geweest. Het was echt supermooi weer (eigenlijk alle dagen dat mn ouders er waren). York is een mooie middeleeuwse stad. Na een heerlijke warme lunch op z’n Engels, gingen we naar het National Railway Museum. Dat was zo groot en mooi dat je je niet kon voorstellen dat ook dit weer gratis entree was. We hebben ons prima vermaakt, nog lekker wat gewinkeld in York. Ik heb nog een heerlijke plak fudge gekocht, in York is namelijk de dichtstbijzijnde vestiging van de winkel waar ik in Cambridge naartoe ben geweest. Nu snappen jullie ook wel waarom ik zo graag naar York wilde ;-)
Zondag zijn we twee keer naar de Kingston kerk geweest en ik vond het heel tof om mijn ouders daar mee naartoe te nemen en ze voor te stellen aan allerlei mensen. ’s Middags waren we uitgenodigd om bij de dominee en zijn familie te komen eten. De mensen in de kerk vonden het ook allemaal leuk om mijn ouders te ontmoeten, want ze hadden natuurlijk al veel over hen gehoord. Gelukkig zeiden ze alleen maar goede dingen over mij tegen mn ouders, dus die konden met een gerust hart weer terug naar Nederland. Het waren een paar heerlijke dagen, we hebben veel gepraat en samen lol gehad. Maar aan alles komt een einde en na een tour over de campus heb ik ze maandag 12 april uitgezwaaid.
Voor mij was de paasvakantie voorbij op die maandag, en mocht ik hard aan het werk met mijn afstudeerwerk en weer gewone colleges volgen. De conceptversie van mijn afstudeerwerk is ingeleverd en aan mij nu de taak om het commentaar te verwerken en de eindversie in te leveren. De docent was best wel tevreden over mijn werk, dat was voor mij wel een opsteker. Nog even doorbijten, dan is het klaar. Ik mag hierna nog een Engels essay schrijven en twee tentamens maken. Het einde is nu echt in zicht. Na 26 hoorcolleges en 13 werkgroepen (a.s. dinsdag mn allerlaatste werkgroep) kan ik met recht zeggen dat de tijd voorbijgevlogen is. Ik heb het hier zo goed naar mijn zin en ik heb zoveel fijne mensen ontmoet, dat ik eigenlijk helemaal niet meer naar huis wil. Gelukkig heb ik in NL genoeg wat me trekt, om toch weer terug te komen… Ik hoop na mn tentamens nog een paar dagen naar Londen te kunnen begin juni.
Ik moet er maar eens een eind aan gaan breien. Ik kan nog zoveel vertellen. Dat we met wat huisgenoten zijn wezen bowlen, dat we vorige week als verrassing het hele huis versierd hadden omdat mijn Duitse huisgenootje jarig was, dat we woensdag een barbecue hadden met het hele huis omdat een van de jongens jarig was, dat ik een stel vrienden een Nederlands kinderliedje aangeleerd heb, dat we met wat vrienden naar een opvoering van een Shakespearestuk geweest zijn, dat ik nieuwe schoenen gekocht heb, dat ik enorm verwend word door mensen uit de kerk… Even een voorbeeld van dat laatste: afgelopen zondag was ik uitgenodigd bij een wat ouder echtpaar, samen met nog 2 mensen. Het menu: garnalencocktail vooraf, hoofdgerecht was Engels lamsvlees, 4 soorten groente en aardappels op 2 manieren en als toetje: pruimencrumble met custard (warm) of chocolademousse met peer (koud). Dan voel je je als student toch wel weer erg verwend. De Engelse keuken staat me wel aan, ik zal zorgen met wat recepten naar huis te komen, zodat jullie er ook van kunnen meegenieten ;-)
Goed, ik ga maar eens aan het werk, niks geen vrije dag hier… Het beste allemaal, fijne Koninginnedag en tot de volgende keer!
Recognisable, enjoy!
Hoi Andrea,
Leuk om weer heel wat van je belevenissen te lezen! En hier een "verse" reactie op deze Koninginnedag, die gelukkig goed verlopen is! Helaas was het bezoek aan Wemeldinge nogal vochtig en koud, maar gevoelsmatig hartverwarmend zoals de Koningin dit verwoordde aan het eind van het feest. Gelukkig was het in Middelburg inmiddels droog geworden en ze daar geen plu op hoefden te doen. W.A. zag er helemaal verregend uit in Wemeldinge, zonder paraplu namelijk. Het was jammer dat er dit jaar zoveel extra veiligheidsmaatregelen genomen moesten worden, maar hopelijk dat in de toekomst het vertrouwen weer groeien mag. Vanuit Goes was ik woensdag nog per fiets in Wemeldinge wezen kijken, het zag er geweldig uit, de mensen beginnen in januari al met de voorbereidingen. Zou jij op de computer er ook nog wat van kunnen meebeleven? Via uitzending gemist misschien? Op Ned. 1 was er vanavond een samenvatting van 19.15 t/m 20.00 uur.
Wij hadden vorige week prinses Margriet op bezoek in onze kerk, vanwege 700 jarig bestaan van de stad IJsselstein.
Fijn dat je het zo goed naar je zin hebt, zelfs zo, dat je nog wel langer zou willen blijven! Erg leuk dat je zo hartelijk wordt uitgenodigd op het eten. Als ik die maaltijd van zondag bekijk, lijkt het wel een 5 sterren restaurant zeg, jij wordt verwend. Dan nog de nodige verjaarspartijtjes, nee, jij verveelt je echt niet.
Wat een toestand met het vertrek van Alice, ik vond het echt sneu voor haar, gelukkig is het weer goed gekomen. Het is wat met die reislustige dochters van mijn vriendin, en Reinout van Ina zit al een half jaar in Kaapstad, de jeugd vliegt echt uit!
Afgelopen zaterdag mijn verjaardagscadeau van de kinderen gekregen: een dagje uit met z'n allen. Voor mij was de bestemming onbekend, 'k werd om 9 uur opgehaald door Terry, de reis bleek naar Enkhuizen te gaan. Naar het Zuiderzeemuseum, erg leuk, ben je er weleens geweest? Een aanrader, er is genoeg te doen voor groot en klein. een grappig voorval: Terry gooide ongezien wat water uit zijn flesje buiten op de stenen en zei tegen Maaike "Oooo, kijk eens, oma heeft in haar broek geplast!" Maaike (3 jr) reageert daar direct op door met een resoluut gebaar mijn wijde rok omhoog te tillen en wil even controleren of ik nog wel droog ben, hilariteit rondom! Het ging (gelukkig!) te snel voor een foto, er waren nl. drie fotograferende kinderen. In navolging van de kinderen Jonker wilden ze van deze gebeurtenis een fotoboek laten maken. Dat mag ik nog tegemoet zien, lijkt me en heel leuke herinnering.
En jij gaat aan het laatste gedeelte van je studieopdracht beginnen, heel veel succes gewenst daarbij. En gaat er nog iemand met je mee als je nog een paar dagen in Londen hoopt door te brengen? Nog een leuke tijd gewenst en liefs van tante Maatje.
Ha px,
Fijn om te horen dat t zo goed met je gaat.
Het enige wat ik aan koninginnedag heb gedaan is... je raad het al: Oranje Tompoes gegeten!
Doe je best nog ff en brei het maar tot een goed einde.
Succes, Groetjes Rob
Hoi Px,
Klinkt goed allemaal. Bij deze een uitnodiging als je terug bent om met je grote neef te komen knuffelen en meteen een Engels recept klaar te maken. Dan zullen wij je van Nederlandse dingen voorzien.
Hey, klinkt goed zeg dat je docent tevreden was. Succes met de laatste aanpassingen en de tentamens. Maak nog wat leuks van de resterende maand.
xxxxxxxxxxxxxxx ons
ps nog maar 1 zus in NL, het moet eigenlijk niet gekker worden hè?
hi pix,
toe maar, de hele fish trail is inmiddels bekend. kun je niet even alle stenen fotograferen voor je collectie?
maar begrijp ik het nu goed: ben je in York geweest en ben je de kathedraal niet ingeweest omdat het een tientje kost? och arme, dat tientje had je van mij wel kunnen krijgen. mocht je nog eens gaan, dan mag je wel op mijn kosten naar binnen hoor.
hier weinig nieuws. heb geen oranjetompouce gegeten, maar wel de vlag uitgehangen! verder zijn de kippen volop aan de leg, maar leggen ze de eieren liever onder de heg dan in het daarvoor bestemde nestkastje. wat een avonturen he?
groeten, Henk
Ha Pixie, leuk weer om je verhaal te lezen en de foto's te bekijken. Ik voel me helemaal vereerd dat je Wilberforce etc. speciaal voor mij gepubliceerd hebt op het web!! Grappig om mijn vader en moeder te zien, kun je ook eens controleren hoe die mensen erbij lopen op vakantie :-).
Bij ons gaat 't prima allemaal, vandaag schijnt zowaar de zon, maar deze week was het nogal guur, ik heb dinsdag mijn winterjas weer aangedaan! Met koninginnedag hebben wij lekker wel oranjetompoucen gesmikkeld (nenenenene), Janna zelfs met totale overgave. Zegt ze opeens: Niet te geloven dat zo'n grote tompouce in zo'n klein buikje past! Ik heb elke dag wel veel plezier met haar (en met de andere kindertjes) Pas zei ze: 'Mama, wanneer eten wij geen idee?' Dat snapte ik niet helemaal, dus ik vroeg even door en toen zei ze: 'Corine eet wel geen idee. Ik vroeg aan Jesse: wat eet jij vanavond? en toen zei hij: Geen idee!'
Mirthe werkt op school over de ruimte en planeten, die begint te ratelen als ik haar ophaal en dat stopt pas als we een heel poosje thuis zijn. Ze vindt het echt heel leuk. Gelukkig voor haar moesten wij als enige school in de wijk de drie dagen voor hemelvaart ook naar school.
Geerten is een heerlijk mannetje, hij kan nu goed op z'n buik liggen én in de box zitten. Dat vindt ie helemaal super. Ik heb 'm deze week een gereedschapskistje gegeven (stond nog in de kast vanaf de kraamtijd) en dat haalt hij met groot enthousiasme leeg, om dan lekker met de hamer op het kistje te gaan timmeren - maakt zulk mooi geluid, weet je!
Nou, ik ga maar eens een fruitje maken, hij wordt wat mekkerig (het kind heet schaap...). Tot horens weer, en hopelijk ben je snel weer terug! In ieder geval HP dat je bachelorwerkstuk goedgekeurd is, mooi cijfer! Succes met de andere studie-toestanden, en geniet ervan!
Dikke kus, Hanneke